הסרטון טיפה ארוך, אבל שווה לראות במיוחד את הרגע בו האטריות נכנסות לסיר, זה רגע קריטי.
המתכון הוא של שולמית סגל, אימי היקרה, ואני מצרפת פה בשינויים קלים שלי:
מתכון לקוגל ירושלמי בסיר אחד.
מצרכים:
1 חב' איטריות
3/4 כוס ח״פ קר שמן
3/4 כוס ח״פ קר סוכר
6 כוסות מים רותחים (200 מ״ל).
4 ביצים
פלפל שחור גרוס
1 כף מלח
עוד סוכר לפי הטעם (כ-1/4 כוס)
אופן ההכנה:
* להרתיח מים בקומקום חשמלי
* בסיר להשחים את השמן והסוכר ולערבב היטב עם כף עץ עד שנוצר קרמל.
* ברגע שנוצר קצף מהקרמל להוסיף את האיטריות ולבחוש היטב עד שיהיו מצופים בקרמל.
* להוסיף 6 כוסות מים רותחים, לבחוש היטב ולבשל על אש קטנה 3-4 דקות עד שהאיטריות סופגות את כל המים. לבחוש מידי פעם.
* להסיר את הסיר מהאש ולצנן מעט.
* בקערית עמוקה לטרוף היטב את הביצים + 1/4 כוס סוכר + כף מלח + פלפל. ולהוסיף לסיר עם האיטריות. ולבחוש היטב.
* לשים ב - 2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה או משומנות בתרסיס שמן ולאפות בחום 180 למשך שעה ללא כיסוי
בהצלחה ובתאבון.
#{price}